La Multi Ani, Corina Chiriac! Marea Artista implineste astazi frumoasa varsta de 69 de ani

Corina Chiriac este o cunoscuta realizatoare tv, actrita, compozitoare si cantareata de muzica usoara din Romania.

Cariera:

Inca din copilarie a inceput sa fie atrasa de muzica, studiind pianul pentru o perioada de timp, iar apoi a urmat Scoala de muzica, unde a studiat vioara timp de sase ani.

In 1965 a debutat radiofonic la Casa de cultura a studentilor “Grigore Prioteasa”, in cadrul concursului “Debuturi” unde a castigat premiul de popularitate al celui mai tanar concurent cu doua compozitii proprii.

In 1967 a intrat la IATC I.L. Caragiale, clasa actorie. A debutat la Teatrul de Comedie din Bucuresti cu un rol secundar in piesa “Sfantul”. Intre 1968-1969 a avut aparitii muzical literare in cadrul clubului de presa al Casei de cultura a studentilor “Grigo

re Prioteasa”.

In 1970 a debutat la concursul tv “Steaua fara nume” unde a obtinut nota 10, apoi s-a lansat pe plan national cu lucrarea “Valurile Dunarii”, in acelasi an a inceput sa aiba aparitii peste hotare, iar debutul international l-a avut la “Zilele culturii romane” in Polonia.

In 1971 a obtinut la Cerbul de aur, in editia a IV-a , “Cerbul de bronz”, in acelasi an aparand si primul sau disc single la Electrecord. Dupa ce a terminat IATC a fost repartizata la Teatru de stat din Oradea, unde a activat ca actor si solist vocal.

In 1973 a avut numeroase colaborari cu TVr-ul, Teatrul Constantin Tanase, diferite teatre din tara. In acelasi an a participat la Festivalul Mamaia unde a obtinut premiul comitetului de Stat al Radioteleviziunii Romane.

In 1975 a reprezentat TVR la Festivalul international de la Sopot-Polonia unde a obtinut premiul I “Privighetoarea de chilimbar” al juriului.

In 1979 este protagonista show-ului tv “Eu sunt Corina”, primul show tv color realizat in Romania.

Intre 1988-1994 a lucrat in SUA ca reprezentant delegat al RTV Romania. cand a revenit in tara, in 1994 a primit Diploma de Onoare la Festivalul International al Cantecului din Macedonia.

In 1996 a fost directoarea Casei Romanesti la Jocurile Olimpice de la Atlanta, iar din luna octombrie a aceluiasi an a fost prezentatoarea si producatoarea emisiunii zilnice “Clubul doamnelor” ce a durat 9 luni.

In septembrie 1997 a devenit actor la Teatrul de Estrada “Toma Caragiu” din Ploiesti. Electrocord a lansat albumul “Opriti timpul-Mari succese vol.1” al Corinei in 2003. A primit din partea TVR-ului “Diploma de onoare” si trofeul “TVR 50” in 2006, in acelasi an apare si primul sau album de nuvele.

Din 2007 a devenit prezentatoarea emisiunii “Sa v-amintiti duminica” la postul National tv. In 2009 a aparut cel mai recent album al Corinei “Martisor Printisor”.

Pe scurt despre Corina Chiriac:

Nume: Corina Chiriac
Data nasterii: 26 octombrie 1949
Zodie: Scorpionn
Locul nasterii: Bucuresti, Romania
Culoarea ochilor: Caprui
Culoarea parului: Blonda
Nationalitate: Roman
Etnie: Roman
Stare civila: Necasatorit
Copii: Nu are
Ocupatie: Cantareata, compozitoare, realizatoare tv, actrita
Studii: IATC I.L. Caragiale

De ce este cunoscuta Corina Chiriac?

Corina Chiriac este o cunoscuta cantareata si prezentatoare tv, care are in spate o bogata cariera atat in muzica cat si in televiziune, facandu-se remarcata si in strainatate. A demonstrat ca este foarte talentata si ca poate imbina foarte bine muzica, actoria si televiziunea, lansand numeroase albume si prezentand multe emisiuni. S-a remarcat de-a lungul carierei prin talentul sau, reusind sa castige foarte multe premii.

Ce ne place la Corina Chiriac?

Corina Chiriac a cucerit publicul din tara si din strainatate cu muzica si cu talentul sau, fiind una dintre cele mai iubite artiste. In lunga sa cariera a castigat un numar mare de fani, care o sustin si o urmaresc inca de la inceput, talentul sau fiind rasplatit cu numeroase premii. Pe langa faptul ca este foarte talentata, Corina este si una dintre cele mai frumoase artiste din tara.

famouswhy.ro