Sucul de Sfecla reduce tensiunea arteriala, calmeaza nervii si curata ficatul

Radacina de sfecla rosie poarta o multime de vitamine si minerale. Cele mai cunoscute sunt fosforul, potasiul si sulful, ingrediente foarte importante in procesul de producere a globulelor rosii. De asemenea, magneziul pe care-l contine ajuta la intarirea sistemului nervos.

Pe langa asta, sfecla este utila in cazul femeilor cu tulburari menstruale sau in caz de menopauza, si alte afectiuni cum ar fi reumatismul articular si hipertensiunea arteriala. Este excelenta pentru reglarea fierului din sange, a nivelului de antioxidanti, precum si in pastrarea nivelului de hemoglobina in limite normale. Fierul pe care il contine sfecla rosie este util pentru imbunatatirea circulatiei sanguine.

Pe langa cele enumerate, efectul de curatare a organismului de toxine este de asemenea important de mentionat.

Sfecla este buna pentru purificarea ficatului, a rinichilor, a vezicii urinare, precum si pentru stimularea actiunii limfei.

Persoanele cu afectiuni gastrointestinale sau hepatice ar trebui sa consume ca si remediu natural 100 – 150 g de sfecla fiarta la micul dejun.

Daca aveti probleme digestive, atunci ar trebui sa incepeti sa consumati zilnic suc de sfecla. Acest suc va curata intestinele si va stimula functionarea lor corespunzatoare.

Nivelul de magneziu din sfecla contribuie in mod semnificativ la reducerea stresului.

Cum sa consumati sucul de sfecla:

Sucul proaspat stors poate fi pastrat la frigider inainte de a fi consumat, dar nu mai mult de 3 ore, (contine substante care pot provoca greata si stare de rau).

Doza perfecta de suc de sfecla este un pahar pe zi, seara.